сите категории
EN

Вести

Дома> Вести

Зошто полиестерската ткаенина е популарна? Дали полиестерската ткаенина навистина не дише?

Време:-2022 07 11- Посети: 41

Чисти природни влакна ткаенини се памук, коноп, свила, волна, азбест, итн. Иако главните природни влакна, но не постојат занемарливи проблеми, како што е хемиската нестабилност, се потпираат на нискиот принос на природни материјали, природните влакна се склони кон мувла , молци, бледнее по употреба, не е лесно да се намести, лесно се создаваат брчки итн.

4-1

Со оглед на помасовното производство, хемиските влакна се ставаат на пазарот во еден експеримент и подобрување, ниска цена и висок принос, и може да се модифицираат, лесно да се обработуваат и да имаат силни затегнувачки својства. Како што е полиестерското влакно, кое е попознато како полиестерска ткаенина, според полиестер има одлични својства за обликување, полиестерско предиво и ткаенина со обликување или директно, или меки набори, во употреба, дури и по многу миење, исто така може да ја задржат оригиналната форма.
И хемиските својства на полиестерот, молекулата на полиестер се состои од краток алифатичен јаглеводороден синџир, естерска група, бензен прстен, крајна алкохолна хидроксилна група, отстранете ги двата крајна алкохолна хидроксилна група, нема други поларни гени, поради што се дискутираше за полиестерските влакна како слаб хидрофилен.

4-2

Полиестерската молекула содржи 46% естерска група, а естерската група може да се хидролизира и термички испукана над 200℃, а силниот контакт со алкали ќе се сапонизира и степенот на полимеризација ќе се намали, а детергентот со обична доза под 100℃ нема ефект. на полиестерска ткаенина.
Полиестерската ткаенина може да одолее на силна светлина, па затоа е погодна за ткаенина за завеси. Во споредба со природните влакна, полиестерските ткаенини се поотпорни на сончева светлина. Кога сушат алишта, многу луѓе ќе го забележат знакот „Забрането изложување на сончева светлина“ бидејќи многу ткаенини може да имаат несакани ефекти кога се изложени на сончева светлина, но длабоко во себе, многу луѓе чувствуваат дека облеката нема душа ако не е изложена на сончева светлина (кашлица). , така што полиестерските ткаенини можат безбедно да бидат изложени на сончева светлина и отров (хаха).
Полиестерот е исто така многу еластичен, дури и по повеќекратно триење, брзо ќе се врати на својот прототип и нема да остави непривлечни набори.
Исто така, постои безбедносен проблем, полиестерските ткаенини се исклучително отпорни на топлина и технологијата за обликување на пареа може совршено да се одржи.

4-3

Хемиската отпорност на полиестерска ткаенина е исто така многу добра, хемиските детергенти за перење резерви, како што се белилото од класа и нема да предизвикаат штета на супстанцијата на ткаенината. Облеката од полиестер не мора да се грижи премногу за мувлата, не заборавајте да ставите дузина нафталин во кабинетот за да бидете сигурни дека облеката сместена во кабинетот, но исто така се грижите за пожолтување и долги дамки од мувла? Дури и ако ставите N нафтен топчиња, сè уште сте загрижени за љубовта кон облеката во кабинетот, но полиестерската ткаенина може фундаментално да ги заобиколи ваквите проблеми.

4-4